1 / 8

A green wall in the reception area improves the indoor climate and comfort.

The building from 1895, a former soap factory, today the headquarters of Drees & Sommer Switzerland

The reception area of the new headquarter

Mobile-flexible working in activity-related work areas

Creative work - activity-enhancing equipment

Recycling management during office conversion: Cradle to Cradle© - carpet made of 100% recycled nylon yarn - Cradle to Cradle© certified

Cradle to Cradle© certified separating wall system of the focus rooms

Modern technology - room booking system - flexible, easy handling, fast

Drees & Sommer Switzerland, new Headquarter "AE201"

The headquarter of Drees & Sommer Switzerland have been located in a historic factory complex in Zurich for a few weeks now. Around 80 employees work on various customer projects at Aemtlerstrasse 201. They do this in a new way - at workplaces and in creative zones, free of classical office and department structures. The "AE201" focuses particular attention to communication and mental and physical fitness at work.
 

Added value

  • New headquarter for all employees from the Zurich area
  • Change Management/Change Leadership Consulting
  • Development and implementation of a flexible workplace concept
  • High acceptance and identification with the new working environment

Project data

Client:

Drees & Sommer Schweiz

Project duration:

July 2018 - February 2019

Surface:

1100m2

Individual services

  • Change Management
  • Feasibility studies
  • Project Management
  • Workplace Consulting
  • Interior Design
  • Construction Management
  • Move Management
  • Design overhead contact line
  • Usage analyses

Location map

Directions